Lørdag 21. juli var det tid for årets sommertur - denne gang til Glasøya. Her har det bodd folk siden 1500-tallet og fram til 1982. Øya er kupert, noe skogvokst og brukes som feriested - og beite for utgangarsau.Husene ligger fritt og sørvendt med utsikt mot fjorden og Tustnafjellene.

Dagens reiseleder, Karle Gjernes.

Vi la til ved Alsvika der siste fastboende hadde tilhold. Nå er plassen blitt feriehus. Karle Gjernes orienterte om bosteder og beboere før vi la ut på turen. I nydelig sommervær ble vi svært godt mottatt av huseierne på øya. Både Kjell, Ingrunn og Elin Karstensen fra Mettergarden og Jullianne Hansen og Lasse Stokke fra Sygarden møtte oss og ble med på vandringen mellom gårdene. Ingrunn, Elin og Kjell fortalte om utskifting av eiendommer, flytting av hus og om leveforhold på Glasøya.

Asbjørn Karstensen og Lasse Stokke trives begge godt på Glasøya.

Tuftene etter noen av husene kan ennå sees noen steder.

Her fundamentet til den gamle låvebrua. Et flott kulturminne.

Nordigarden.

I Nordigarden ble vi møtt av familien Berget Dahl, som har stedet som feriebolig nå. Like bortenfor ligger øyas høyste topp Storhaugen, 44 meter over havet.

Mettergarden med Sygarden i bakgrunnen.

Familien Karstensen tok oss med videre til sin hjemplass - Mettergarden. Her ble matpakkene fortært og historien fortalt i solskinnet ute på den lune plassen foran huset.

Sygarden

Videre gikk turen til Sygarden - der Jullianne Hansen og Lasse Stokke orienterte om gården og husets historie. Her kunne vi spasere i den gamle, fine hagen med steingjerde rundt.

På tilbakeveien stilte Ingrunn Karstensen med is til alle som ønsket det!

Vel 30 personer deltok på årets tur.

 Alle foto: Svein Rangnes